Conversie Optimalisatie Diensten

Wanneer er inzichten zijn kan er begonnen worden aan website optimalisatie. In mijn vak heet dit conversie optimalisatie.

Conversies op je website kan van alles zijn. Het downloaden van een folder, contact opnemen via een formulier, uitproberen van een applicatie of natuurlijk de verkoop van producten of diensten. Als je deze conversies gaat optimaliseren betekent dat dat je gaat kijken hoe je het makkelijker of aantrekkelijker kan maken voor je bezoekers om deze acties uit te voeren op je website.

We gaan dan samen kijken naar de teksten die je gebruikt om mensen te overtuigen om tot actie over te gaan. Andere belangrijke onderdelen zijn bijvoorbeeld de interactie middelen zoals knoppen, fotografie of pagina ontwerp. Het eindproduct is natuurlijk ook belangrijk. Sluit je eindproduct aan op de verwachtingen van de bezoekers? Dan rijzen weer andere vragen, haal je wel de juiste mensen naar je website met je campagnes?

Met andere woorden, alles wordt onder de loep genomen en vooral getest op jouw website om te zien hoe je het best je bezoeker kan omzetten naar klant of volger.

Conversie Optimalisatie

Niet zeker welke nieuw pagina ontwerp beter in de smaak valt bij bezoekers? Test deze middels A/B en Multivariatie testen, snel en simpel.

Toon een pagina met inhoud en/of producten aan een individuele bezoeker die in een eerder bezoek hier interesse voor heeft getoond? Het kan.

Verstuur geen massale nieuwsbrieven meer. Stem ze af op de interesses van de individuele bezoeker middels betaalbare pakketten.

Leer hoe je de pagina's van jouw website kan optimaliseren zodat ze sneller laden. Dit heeft ook zoekmachine voordelen.