Excel Dashboards

KPI dashboards op maat gemaakt in Excel.

Binnen bedrijven zie veel Excel dashboards rondzwerven. Deze veel gebruikte methode is populair en zeer flexibel. Zo biedt Excel in vergelijking tot veel online dashboard oplossingen veel meer flexibiliteit en interactie opties. Online dashboard functionaliteiten worden per dag beter, maar in de tussentijd is het samenvoegen en analyseren van data in Excel nog voor vele de beste optie.

Verversen en toekomst bestendig.

Bij het in elkaar zetten van Excel dashboards zijn er drie zaken belangrijk:

  1. De data moet correct geïmporteerd worden.
  2. Iedere bevoegde moet in staat zijn om de Excel dashboard te verversen en te voorzien van nieuwe data.
  3. De grafieken worden bestand zijn voor hij het bijwerken ervan tot ver in de toekomst.

Met toekomst bestendig bedoel ik data de Excel dashboard niet met elke jaar-, maand-, weekwisseling het Excel document stopt met werken. Dit komt vaker voor dan je denkt. Vormgeving en het voorkomen van data dumpen (te veel grafieken e.d.) in je Excel dashboard zijn essentieel om vervolgens de data binnen jouw bedrijf te distribueren. Het analytische oog wilt immers ook wat.

Werk je ook met Google Sheets?

Met producten zoals Supermetrics Data Grabber bestaan er mogelijkheden om in Google Spreadsheets, net zoals in Excel, dashboards te bouwen en te onderhouden. Voor veel kleine bedrijven die werken met Google Apps for Businesses is dit een zeer betaalbare en hanteerbare oplossing.

De databronnen die beschikbaar zijn voor het bouwen van een Google Spreadsheet dashboard zijn, net als bij online dashboards, afhankelijk van de beschikbaarheid van een API of Webhook.

Ik help je graag bij het zoeken naar een passende oplossingen. Tevens ben ik beschikbaar voor het ontwerpen en beheren van bestaande Excel dashboards. Neem vrijblijvend contact me mij op.

Veelgestelde Excel Dashboards Vragen

V: Hoe krijg je online data in Excel?
A: Voor veel meet producten zijn er Excel plugins beschikbaar zoals Adobe Analytics' Report Builder waarmee het mogelijk is om data te importeren.

V: Zijn deze Excel dashboards makkelijk te verversen met nieuwe data?
A: Ja, door middel van macro's kunnen functies ingebouwd worden om nieuwe data op te halen van de meet producten.

V: Kan ik Excel dashboards makkelijk delen met medewerkers?
A: Dit is een gevoelige kwestie bij Excel en levert de meeste problemen op. Online Dashboards bieden dan een betere uitkomst.

Aan Excel Dashboard Gerelateerde Diensten

Excel Dashboards is onderdeel van het data presentatie proces.
De volgende diensten zijn nauw verbonden met Excel Dashboards:

Excel Dashboard producten waar ik ervaring in heb.