Feedback Analyse

Wat doen bezoekers op jouw website?

In mijn ogen is Feedback Analyse, een vorm van online enquêtes, een noodzakelijke kwaad in online ondernemerschap. Feedback Analyse laat je ontdekken wat jouw bezoekers denken door ze de mogelijkheid te geven dit met jou te delen. Naar mijn mening is Feedback Analyse een van de beste bronnen van data voor het verbeteren van jouw website.

Ongezouten bron van inzichten

Waar veel producten online data verzamelen op basis van wat bezoekers doen op jouw website, biedt Feedback Analyse, ook bekend als User Feedback en Voice of the Customer, toegang tot de gedachten van jouw bezoekers. Dit noemen ze kwalitatieve data. Middels Feedback Analyse producten stel je bezoekers in staat om een reactie achter te laten op jouw website of je kan zelf bezoekers vragen te stellen op strategische pagina's.

Reacties en vragen die jouw als online ondernemer weer kunnen helpen met het verbeteren van jouw website, producten of diensten.

Laten we wel meteen eerlijk zijn. Het is een noodzakelijke kwaad want niet elke bezoeker zal het op prijs stellen vragen voorgeschoteld te krijgen tijdens een bezoek aan jouw website. De manier waarop je Feedback Analyse inzet zal ook bepalen hoe succesvol het verzamelen van reacties en antwoorden op jouw eigen vragen zal zijn.

Strategisch inzet Feedback Analyse

Een vaak voorkomende manier om Feedback Analyse in te zetten is om te achterhalen waarom bezoekers het bestelproces verlaten. Feedback Analyse producten zijn bijna altijd in te zetten zodat ze enkel getoond worden wanneer een bezoeker een pagina wilt verlaten. Door op dit moment de verlatende bezoeker te benaderen en te vragen 'waarom verlaat je de website' kan je inzicht krijgen in mogelijk transactie blokkerende factoren van jouw bestelproces. 

Wil je meer leren over hoe je Feedback Analyse kan inzetten, of wat je kan doen met de inzichten, neem dan gerust contact op.

web analytics

Veelgestelde Webanalyse Vragen

  • Hoeveel bezoekers komen er op mijn website?
  • Waar komen de bezoekers precies vandaan?
  • Waar kijken de bezoekers naar op mijn website?
  • Hoe vaak komen bezoekers terug naar mijn website?
  • Welke online marketing campagnes levert het meeste omzet?
  • Waar haken bezoekers af tijdens het bestellen?

Aan Feedback Analyse Gerelateerde Diensten

Feedback Analyse is onderdeel van het bezoeker analyse proces.
De volgende diensten zijn nauw verbonden met Feedback Analyse:

Feedback Analyse producten waar ik ervaring in heb.

Adobe Analytics