Online Dashboards

Een KPI dashboard, altijd en overal bereikbaar.

Met het inzetten van online dashboards zoals die van Geckoboard, Klipfolio en Sweetspot Intelligence, stel je jezelf in staat om altijd en overal inzicht te hebben in jouw belangrijkste KPIs. Online dashboards van het type SaaS (Software as a Service) zijn veelal makkelijk inzetbaar en kunnen redelijk simpel jouw belangrijkste databronnen uitlezen (na het geven van toestemming uiteraard).

Middels zogeheten API verbindingen kan een product zoals Geckoboard data uitlezen uit o.a. Google Analytics, Pingdom, Qualaroo en Visual Website Optimizer. Zodoende kan een simpel KPI dashboard opgezet worden waarin al jouw belangrijkste gegevens in een oog opslag te zien zijn.

Een bedrijf, meerdere dashboards

Online dashboards zijn naast je webbrowser zoals Chrome, Firefox, of Safari ook op andere apparaten benaderbaar. Middels smartphone en tablet applicaties kan je toegang krijgen tot je KPI dashboards waar en wanneer je maar wilt.

Bij veel bedrijven worden online KPI dashboards vaak ingezet op grote monitoren op verschillende afdelingen. Zo kan een Online Marketing team een monitor hebben met de prestaties van online campagnes, terwijl een Social Media team inzicht krijgt in activiteiten op kanalen zoals Twitter, Facebook, Youtube en Instagram.

Veel databronnen in een KPI dashboard

Ook voor hoger management zijn online dashboards een uitkomst. Het combineren van databronnen, zoals webanalyse data en CRM/Order data in een enkele dashboard bestaat tot de mogelijkheden. Zo is het mogelijk om voor bijna iedere rol binnen jouw bedrijf een dashboard in te richten.

Naast het gebruik van API om data uit andere bronnen te halen, kunnen veel online dashboard producten ook goed omgaan met het versturen van CSV bestanden via FTP of Email. Hierdoor zijn de mogelijkheden van een op maat gemaakte online dashboard oneindig.

Ik help je graag bij het zoeken naar een passende oplossingen. Tevens ben ik beschikbaar voor het ontwerpen en beheren van bestaande online dashboards. Neem vrijblijvend contact me mij op.

online dashboards

Veelgestelde Online Dashboards Vragen

V: Kan ik online dashboards ook op mijn smartphone/tablet bekijken?
A: Dit kan zeker. Voor vele online dashboard producten zijn er apps beschikbaar, voor zowel iOS en Android.

V: Is mijn data wel veilig bij het gebruik van online dashboard producten?
A: Zeker. Veiligheid staat hoog in het vandaal bij alle leveranciers.

V: Zijn online dashboards sneller op te zetten dan in Excel?
A: Vaak wel. Qua onderhoud zijn ze ook beter, maar Excel biedt meer flexibiliteit qua vormgeving en interactiviteit.

Aan Online Dashboard Gerelateerde Diensten

Online Dashboards is onderdeel van het data presentatie proces.
De volgende diensten zijn nauw verbonden met Online Dashboards:

Online Dashboard producten waar ik ervaring in heb.