Website Snelheid

Wat doen bezoekers op jouw website?

Vanuit de rol van de consument mag het duidelijk zijn, een trage website wekt veel frustraties op. Het probleem ligt vaak in het kunnen signaleren van website snelheidsproblemen, ook bekend als web performance.

Een trage website kost omzet

In veel onderzoeken over web performance valt te lezen dat bedrijven met een website gemiddeld 4 keer per maand problemen ondervinden. Ondanks de verbeterende technieken rondom internetverbindingen bleek uit hetzelfde onderzoek dat 99% van de bedrijven geen verbetering hebben gezien in de snelheden in het afgelopen jaar.

Deelnemers van het onderzoek gaven aan dat wanneer de website niet te bereiken of offline was door technische storingen dit een negatief effectief had op de omzet van maar liefst €1000 per minuut. In combinatie met Webanalyse zijn deze effecten direct in beeld te brengen.

Synthetisch versus Echte bezoekers

Waar veel online ondernemers geen rekening mee houden zijn de verschillen tussen zogeheten synthetische snelheid metingen en metingen van echte bezoekers. Meten vanuit het perspectief van echte bezoekers, beter bekend als Real User Monitoring (RUM), toont website eigenaren echte laadtijden die de bezoekers ondervinden. Deze data is dan in te zien o.a.:

  • per apparaat (mobiel, tablet, desktop)
  • per verbinding type
  • per browser
  • per pagina

Verder onderzoek kan dus uitwijzen waarom pagina's traag laden. Als deze problemen veroorzaakt worden door de website zelf dan is het vaak mogelijk om deze op te lossen.

Ik heb graag met het onderzoek van jouw web performance en het oplossen van conversie blokkerende problemen. Neem gerust contact op.

web analytics

Veelgestelde Website Snelheid Vragen

  • Welke pagina's laden traag op mijn website?
  • Hoe snel laden mijn pagina's op mobiel versus desktop?
  • Zijn er specifieke browsers waarop mijn website niet goed werkt?
  • Kan ik een signaal krijgen wanneer mijn website offline is?
  • Hoe vaak ligt mijn bestelproces er uit?

Aan Website Snelheid Gerelateerde Diensten

Website Snelheid is onderdeel van het bezoeker analyse proces.
De volgende diensten zijn nauw verbonden met Website Snelheid:

Website Snelheid producten waar ik ervaring in heb.

Adobe Analytics