Wie ben ik?

Mijn naam is Matthew Niederberger. Sinds 2006 ben ik actief in de wereld van online bezoekersgedrag onderzoeken middels webanalyse. In de afgelopen jaren heb ik mijn kennisgebied verder uitgebreid richting conversie optimalisatie en de technische aspecten van digitaal meten.

Freelance Webanalist vs Bureau

Een freelance webanalist is makkelijk en snel in te zetten op ad hoc basis of voor het invullen van openstaande vacatures als interim webanalist. Naast mijn freelance webanalist en interim webanalist activiteiten ben ik met mijn bedrijf Lean Insights inzetbaar voor projectmatig werk. Denk hieraan aan het ontwerp en implementatie van meet producten zoals Google Analytics.

In mijn afgelopen 10 jaar in het vak als freelance webanalist heb ik binnen veel verschillende bedrijven werkzaamheden mogen uitvoeren. Persoonlijk heb ik ervaring als webanalist binnen de retail-, telco-, bank-, televisie- en reisindustrie.

"Data is niet de toekomst, data is NU."

Begin met meten

Alles wat je kan ondernemen om je website te optimaliseren begint met het meten. Ik maak al 8 jaar gebruik van het Kompleet Web Monitor principe. Binnen dit principe gaan we meten en analyseren binnen 4 verschillende gebieden van jouw website.

  1. Wat doen bezoekers op jouw website?
  2. Hoe doen bezoekers het op jouw website?
  3. Wat vinden bezoekers van jouw website?
  4. Kunnen bezoekers jouw website goed bereiken?

Met data uit deze 4 hoeken krijg je als ondernemer een kompleet beeld van de prestaties van jouw website. Ik heb ervaring met het meten en analyseren van deze data. Tevens ben ik in staat om op basis van de inzichten advies te geven over hoe de website aangepast kan worden om meer conversie te realiseren.

Mijn achtergrond

Na een militair carrière van maar liefst 9 jaar ben ik in 2002 in de wereld van programmeren en analyse gestapt. In 2006 kwam ik in contact met Omniture Sitecatalyst en begon ik me meteen te verdiepen in de meerwaarde van webanalyse voor het bedrijfsleven.

Als specialist aan bureau- en klantzijde heb ik veel kunnen leren van de rol van webanalyse en conversie optimalisatie binnen een bedrijf. Ook heb ik veel kunnen ervaren wat het effect binnen het bedrijf kan zijn data en inzichten worden gedeeld.

Als ik mezelf zou moeten omschrijven dan kan dat het beste met de woorden praktisch en pro-actief. In 2006 waren er nog geen opleidingen voor webanalyse en conversie optimalisatie. Alle ervaring die ik nu meeneem komt puur van het zelf proberen, het vallen en weer opstaan.

Expert kennis van o.a.

Meest recente webanalyse en conversie optimalisatie klanten.